دلایل استفاده از شرکت های مدیریت صادرات:
بر اساس تحقیقات قره چه و شمشیری، موانع و مشکلات متفاوتی برای فعالیت در زمینه صادرات در شرکتهای کوچک و متوسط وجود دارد این مشکلات به ۴ دسته تقسیم شده اند:
- مشکلات خارجی نرخ ارز، بروکراسی در سازمانها، عدم حمایت دولت
- مشکلات عملیاتی تهیه اسناد صادراتی، تاخیر در پرداختها، محدودیت های حمل و نقل
- مشکلات داخلی مباحث مربوط به محصول مثل بسته بندی و استاندارد، نداشتن پرسنل متخصص، نداشتن اطلاعات کافی از بازارهای جهانی
- مشکلات اطلاعاتی: ضعف در انجام تحقیقات در بازارهای صادرات میتواند منجر به مشکلات شود
بنابراین هر شرکت کوچک یا متوسط که تصمیم به حضور در بازار صادراتی دارد باید از داشتن منابع لازم برای انجام اموری مثل انتخاب بازار، داشتن نمایندگی در بازار هدف، تحقیقات بازار، استراتژی قیمت گذاری و ارتقاء فروش و پذیرش ریسک های مرتبط با نرخ ارز را داشته باشد.
به عنوان یک شکل از صادرات غیر مستقیم، شرکت مدیریت صادرات کالا و خدمات فشار فعالیتهای مربوط به صادرات را به نمایندگی از مشتریان خود برعهده میگیرد. شرکتهای مدیریت صادرات میتوانند به صورت نمایندگان و یا توزیعکنندگان عمل کنند. شرکتهای مدیریت صادرات میتوانند به صادرکنندگان از طریق موارد زیر کمک کنند:
• تحقیقات بازار خارجی
• نمایشگاههای تجاری و تبلیغات محصولات دیگر در خارج از کشور
• استراتژیهای بازاریابی برای هدف قرار دادن خریداران برتر
• توزیع خارجی
• ایجاد سیستم های تدارکات
• مدیریت و آموزش نیروی فروش خارجی
• تدارک هر گونه خدمات و تسهیلات اضافی
• مدیریت پیروی از مقررات
صرف نظر از اینکه شرکت مدیریت صادرات کالا و خدمات چه کاری انجام میدهد، لازم است بدانید که آنها هرگز مالکیت قانونی محصولات آنها را برعهده نمیگیرند. کسب و کاری که به صادرات میپردازد، مالکیت قانونی محصولات خود را در طول فرآیند صادرات حفظ میکند. مزیت واقعی مشارکت با مدیران صادرات در دانش تخصصی فراوان و ارتباطات آنها نهفته است. شرکت مدیریت صادرات کالا و خدمات تقاضاهای بازار واردکننده با صنعت صادرکننده و نوع محصول را تلفیق میکند. آنها همچنین مقررات تجارت بین المللی مربوط به منطقه را بررسی میکنند. به این دلایل، حتی صادر کنندگان با تجربه نیز میتوانند از انعقاد قرارداد با شرکت مدیریت صادرات کالا و خدمات برای سوق دادن محصولات به بازارهای خارجی خاصی بهرهمند میشوند.